Pajsmet

Jag längtar så mycket till imorgon, för då behöver jag inte vara rädd för att sova längre. Ända sedan den morgonen jag trodde att någon var här har jag varit helt besatt av tanken på att det kanske är någon i lägenheten. Jag tittar under sängen, fåtöljen, i alla garderober, på toaletten, känner på dörren etc. kanske tio gånger innan jag sover, och ändå måste jag ha tv:n på för att slippa lyssna efter vartenda ljud. Vet inte vad jag ska göra för att sluta lyssna och bara slappna av och sova... Men imorgon, imorgon kommer E1 och jag kan känna mig trygg igen. Förhoppningsvis räcker det med en vecka för mig att återfå trygghetskänslan... Jag hoppas verkligen det, det är så jobbigt att inte vara trygg i sitt eget (eller nästan sitt eget) hem. Jag hatar att det är så!


Pannbiff, sås, klyftpotatis, morötter, lök och hallon- och ananaspaj (och kaffe)

Nu har jag nästan lugnat ner mig lite och börjat fokusera på annat sedan morgonen drama, FÖR JAG HAR LÄGENHET I HÖST! (från 1 juli om allt går vägen, haha!)

Vatten

Har nu varit vaken i nästan tre timmar. Vaknade runt tio i fyra av något konstigt ljud (som jag ignorerade). Någon sekund senare vaknade jag på riktigt av att jag hörde att en kökslåda drogs ut. Jag iscensatte ett mardrömsuppvaknande, och låtsades sedan återvända till sömnen medan jag skakandes lyssnade på diverse ljud i lägenheten. Jag var livrädd. Dörren är ganska knepig, nog för att jag hade kollat att den var ordentligt låst fyra gånger innan jag gick och lade mig kunde jag inte låta bli att tänka på att den faktist varit uppbruten förut och därför kanske inte är så svår att bryta upp igen. Jag var fullt koncentrerad på att ha långsam och tung andning, som när man sover, för att få tjuven att ta det han ville ha och gå, men jag hörde bara små korta ljud, som om han inte vågade röra sig ordentligt.

Efter ett tag (kanske en timma) började jag räkna sekunder, för klockan slår ganska hårt. 1.. 2.. 3.. 4.. 178.. 791.. 1520.. 2186.. 4758...

Nej, nu gav jag upp, man orkar inte ligga spänd i flera timmar och veta att någon är där utan att göra någonting, det går bra med någon minut kanske men efter två timmar går det inte längre, han fick väl mörda mig i så fall. Så jag tog mobilen (som jag lyckligtvis hade lagt bredvid mig i sängen, så den kunde han inte ta), ringde upp E1 och sa att jag trodde att det var någon där och att om det händer mig något så ska han ringa polisen.

Det var ingen där. Allt såg ut precis som jag hade lämnat det, och jag hade legat vaken i två timmar helt i onödan. Hade dessutom väckt världens bästa E1 utan anledning. Men han tyckte synd om mig i alla fall... Jag tror aldrig jag varit så rädd förut i hela mitt liv, skakade verkligen och grät floder (gör fortfarandew, höhö). Nu har jag kollat igenom precis hela lägenheten (ok, det gick ganska snabbt) inklusive under sängen, bakom duschdraperiet, under fåtöljen, i alla garderober (även de som bara har hyllor) och kylskåpet.

Jag är ensam. Men det var fortfarande två av de absolut värsta timmarna i hela mitt liv.

Paj och sallad och ananas med kokosmjølk

Man hamnar i rætt konstiga situationer på jobbet ibland om man inte ser upp. I førrgår till exempel var jag otroligt trøtt nær en liten pojk kom fram och skulle handla (P før pojken och J før mig):

P: Jag vill ha blå parkering
J: Ursækta?
P: Jag vill ha två blåa paket
J: Va? Vaddå blåa?
P: Jag vill ha två paket som ær BLÅA!
J: ?????
P: JAG VILL HA TVÅ PAKET SOM ÆR  B R A!
J: åh...

Førsøkte sedan att skæmta bort det hela genom att sæga att jag var trøtt och inte hørde så bra och skrattade åt mig sjælv, men han verkade ha tagit illa upp av att jag inte førstod honom och sa ingenting mer till mig trots mina førsøk till samtal.

ska dra mig mot skolan snart, men vill njuta av stillheten "hær hemma" en stund till. Det ær så skønt att inte ha några krav på sig. Funderar på att sova hær inatt också, trots att det egentligen inte behøvs. Borde væl egentligen stæda hemma, men men... Sicka problem man kan ha

En liiten köttbit och sås

Ikväll har jag lagat matlådor åt ett helt kompani! Det är i alla fall vad det känns som.

Var uppe med tuppen (eller nästan en timma före faktiskt), för att gå på läkarundersökning (typ), lite småläskigt. Fick nya pills i alla fall, och det är det som räknas. Sedan var hela dagen som förskjuten, då jag numera vanligtvis inte går upp förrän cirka nio, och jag nu var uppe tre timmar tidigare (efter ungefär fem timmars sömn), så när klockan började närma sig arbetsdags (14,00) kände jag mig redan trött, och höll faktiskt på att somna på arbetstid! Dock började jag äta en banan, och sedan en till, så att jag skulle vakna till liv...

Imorgon blir det till att sova i E1:s lägenhet alldeles ensam, för han är bortrest i lite drygt en vecka. Det blir konstigt att sova där utan honom, men samtidigt är jag otroligt glad över att få sova där när jag börjar jobba 200 meter därifrån följande morgon. Sedan är det också skönt att få sova där när jag jobbar sent, så att jag slipper åka genom hela Rosengård varje kväll. Inte för att det någonin hänt mig något, och jag är inte rädd heller, men det känns skönt ändå (speciellt om det skulle råka regna).

Nu är jag trött som en gås (efter 18 timmars vaken tid är väl kanskeinte det så konstigt), så det blir till att sova.


Proteinshake

Jag tycker att detta är fånigt.Müsli och mjølk

Jag vet inte var folk vill att jag ska gøra, før alltid blir det fel! Nu nær man førsøker vara ærlig tar man illa upp (verkar det som?) och jag vet inte hur jag ska løsa det (om jag nu kan løsa det). Hur ska jag kunna veta vad jag gjort fel den hær gången om jag inte får något svar? Jag blir tokig.Annars har jag nog en bra dag idag, trots att vædret inte ær det bæsta. Sedan i onsdags har jag jobbat varenda dag, och har dærfør ledigt idag (æntligen). E1 har beting, och dærfør ær jag i hans lægenhet och får skøta mig alldeles ensam, så att jag kunde få min efterlængtade (och behøvda) sovmorgon. Det ær mysigt, hoppas jag får flytta hit! (Alltså inte hit hit, men hit till huset (som før øvrigt ær 200 meter långt, så det behøver inte nødvændigtvis betyda att vi blir nærmaste grannar. Ska nog se till att inte bli det faktiskt i så fall.)


Och till sist lite reklam:
Kom och køp jordgubbar på CG! just nu ær de belgiska och kostar 30 kronor, men snart snart kommer de svenska, som før øvrigt kommer att ta slut i ett nafs! KØP!


Det var nog allt

RSS 2.0