Fil, müsli och bröd

Jag håller just nu på att baka bullar till resan. Det är så krångligt att baka när man som jag har en lägre normaltemperatur än vad de flesta anser normal, och dessutom har kalla händer på det. Hur känner man att degvätskan har en temperatur på 37°C när ens händer är betydligt kallare egentligen? Jag tog en kökstermometer, visst är jag smart, fantastiskt...
Och tänk att jag har så roligt här hemma att jag uppdaterar bloggen med något så onödigt som det!

Yoghurt och müsli

Idag är jag sjuk... igen. Jag förstår inte helt varför jag ska bli det hela tiden, det är ju inte roligt alls! Vaknade vid femtiden (såg på klockan 05:11, men då hade jag varit vaken en stund) och kunde inte somna om förrän vid sju, det var lite segt. Men jag ska väl försöka bli frisk ändå, kanske kunde roa mig med att sticka denna annars så meningslösa dag.

I fredags satt jag och E1 barnvakt åt världens gulligaste lilla unge på två år. Hon sov visserligen hela tiden som föräldrarna var ute, men hon var vaken när vi kom dit. Dessa föräldrar - som är våra vänner från skolan - hade inte gjort något på tu man hand på två år! Det är ju galet! Men kanske blir det så när man har barn och sådant, vad vet jag. De var i alla fall hjärtligt tacksamma för att vi ställde upp medan de gick på bio, och vi sa att vi gärna gör det igen, så jobbigt är det ju inte att se på film medan man vaktar ett sovande barn.

I fredags (tror jag det var) brann det här på Gripen i en lägenhet i trappuppgången bredvid min. Hon som bodde där hade känt en konstig lukt hela natten, och så mitt på dagen brann det. Hon greps av panik och sprang ned till E1's "övningslägenhet" som är där och skrek åt honom att han måste gå ut för att det brinner. Hon hade dock varken stängt fönster eller dörren ut till trappuppgången, så det var rök och sot överallt och det brann väldigt bra. Tänk vad mycket mer man tänker på efter en sådan händelse. Jag hade aldrig gått ut till trappan för att se om där finns en vattenslang (vilket det inte gör, det finns uttag till en och vattenkranar, men ingen slang) om det inte hade brunnit här bredvid. Det är som när O på skolan blev påkörd av en mopedist på cykelvägen i höstas ocg alla började använda cykelhjälm.

Nej, nu ska jag försöka hitta på något med mitt sjuka liv.
Ha det

RSS 2.0